Wetteren

W2O

Omschrijving

U vindt in W2O een 67 appartementen met één, twee of drie slaapkamers – geschikt voor allerlei gezinnen. Op het gelijkvloers is er plaats voor kmo’s en lokale ondernemers zoals een medische praktijk, een traiteur, een brasserie, … Precies die mix tussen jong en oud, groot en klein, maakt wonen in Wetteren zo aangenaam.

Wetteren ligt heerlijk rustig aan de oevers van de Schelde, ver van de olietankers van de haven en het drukke gedoe van de grootstad. De Schelde stroomt hier nog langs groene oevers en ongerepte stukjes natuur, onbezorgd en heerlijk rustig.

De rivier staat centraal in het ontwerp van W2O. Vanop uw terras en achter uw grote ramen hebt u een fantastisch uitzicht over de Schelde. En aan uw voordeur begint een eindeloos fietspad langs de oevers tot in Gent.

 

Troeven van het project

W2O verrijst op de meest gegeerde plaats van de stad: de voormalige site van De Witte – pal onder de kerktoren, tussen de Markt en de rivier. We verlengen het bestaande marktplein tot achter de kerk en creëren zo een nieuw stadsplein voor u, de Wetteraars en voor toeristen. Op die toplocatie bouwen we woningen en kantoren waar het heerlijk wonen en werken is.

De nieuwe straten en pleinen van W2O zijn uiteraard helemaal autovrij. U parkeert uw wagen straks ondergronds. Zo creëren we bovengronds een rustige, veilige en mooie omgeving waar uw comfort centraal staat.

W2O tovert het verlaten terrein om in een levendig nieuw stadsdeel. Er verrijzen honderdtwintig woningen, van instapflats tot luxueuze penthouses. Maar er komen ook kantoren voor kleine ondernemingen en vrije beroepers. En aan de oevers van de Schelde is volop ruimte voor de toeristische dienst van de stad en voor het stadsbestuur. Zo creëren we een gezellige mix van wonen, werken en besturen.

Bij het ontwerp besteedden architecten bOb Van Reeth en Filip De Langhe van AWG architecten, samen met Wim Voogt van OKRA landschapsarchitecten extra veel aandacht aan de relatie met de kerk en met de bestaande huizen en appartementsgebouwen in de buurt. W2O past perfect in het plaatje. De tijdloze architectuur zorgt ervoor dat het lijkt alsof de gebouwen er altijd gestaan hebben. De slimme mobiliteitskeuzes en doordachte inplanting van de gebouwen garanderen dat het op het nieuwe stadsplein altijd rustig en gezellig is.

Wilt u toch even weg uit Wetteren? Dan brengt het Scheldefietspad u op een klein uurtje tijd helemaal tot in Gent. Of u neemt de nieuwe voetgangersbrug om de andere Scheldeoever van Wetteren te ontdekken. Maak vanaf dit punt een stevige wandeling in de Kalkense Meersen.

Stand der werken

 

 

Ligging

Wetteren is een levendige stad van 25.000 gastvrije inwoners. Uitstekende bakkers, beenhouwers, gezellige boetiekjes, een supermarkt, medische voorzieningen en zelfs de beste scholen en crèches bevinden zich op wandelafstand. 

Ga in de zomer heerlijk zonnen op de ligweide van het sportdomein De Warande. ‘s Avonds geniet u van een zeer uitgebreid aanbod cultuur in CC Nova.

W2O geeft aan die Wetteraars een stukje stad terug. En aan u een heerlijke nieuwe thuis.

Het mooiste fietspad van het land komt aan uw voordeur voorbij. Via de Schelderoute trapt u zich op een uurtje over achttien kilometer in alle rust helemaal tot in de binnenstad van Gent. Met de Schelde de hele tijd als trouwe bondgenoot.

De omgeving rond Wetteren is een van Vlaanderens te ontdekken parels. Kent u bijvoorbeeld de Zandbergen, een duinlandschap in het binnenland, gecreëerd door de Schelde? Of de eindeloze rozenkwekerijen? Of provinciaal domein Den Blakken? In de omgeving van Wetteren is nog heel veel te ontdekken.

Bovendien woont u in de achtertuin van grootstad Gent. En laat dat nu net één van de grootste troeven zijn van deze plek, een betaalbaar alternatief voor Gent.

Info en verkoop

Voor meer informatie rond het project en voor de verkoop kan u terecht bij onze makelaars:

Op de hoogte blijven van dit project?

W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image
W2O, image