denderlink denderleeuw

Geothermie

Iedere wooneenheid in Denderlink wordt gebouwd volgens de BEN-principes, maar wij gaan nóg een stapje verder. We zorgen ervoor dat het E-peil lager is dan 20. Hierdoor ga je vanzelfsprekend weinig energie verbruiken voor verwarming en warm water. En bovendien ben je vrijgesteld van onroerende voorheffing gedurende 5 jaar.

Goed nieuws: er komen in een tweede fase nog enkele huizen bij!

Hoe doen we dit ?

Onze appartementen worden uitgerust met geothermische warmtepompen. De huizen worden voorzien van lucht-water warmtepompen in combinatie met zonnepanelen.

Een logische indeling en kwaliteitsvolle materialen zijn de bouwstenen van uw woning in Denderlink. In overleg met u verfijnen we het standaardplan zodat het maximaal correspondeert met uw gewoontes en voorkeuren. Geen enkel gezin is hetzelfde, en dat begrijpen we bij Smarthome!

We selecteerden met veel zorg leveranciers met jarenlange ervaring. Maar vergis u niet. Ook al stelden wij een straf basispakket samen, u bent aan zet voor de afwerking.

Onze klantenadviseur begeleidt u stap voor stap tot een geslaagd eindresultaat.

Geothermie

Geothermie of het gebruik van warmte uit de bodem (90m diepte) is één van de oplossingen om de klimaatdoelstellingen te halen en tegelijk de torenhoge energiekosten het hoofd te kunnen bieden.

 Maar wat is geothermie juist en vooral,  welke voordelen biedt het?

Bij geothermie benutten we de warmte uit de ondergrond om je woning en je sanitair water te verwarmen. Dit gebeurt via een ingeboorde leiding onder je woning, waarin een vloeistof circuleert die de warmte uit de aarde onttrekt en naar een warmtepomp in huis voert. Die drijft op haar beurt de vloerverwarming aan.

Geothermie is al ingeburgerd in de Scandinavische landen en wint ook bij ons aan populariteit. Het is een duurzame en gratis energiebron die bovendien de CO2-uitstoot van jouw woning sterk vermindert.

De Vlaamse overheid besliste met haar klimaatplan al dat vanaf 2026 geen aardgasaansluitingen meer mogelijk zijn voor nieuwbouwwoningen en moedigt de installatie van een warmtepomp aan. 

De voordelen op een rijtje

Aan geothermie is natuurlijk een prijskaartje verbonden, maar het is wel een investering die loont en dat op meerdere vlakken: 

  • Je verbruikt geen gas en woont dus goedkoper.
  • Je wekt zelf energie op en bent minder energie-afhankelijk
  • Jouw CO2-uitstoot daalt en je draagt bij aan de klimaatdoelstellingen
  • Je warmte is stabieler en je kan je woning ook passief koelen om een aangenaam frisse temperatuur te krijgen in de leefruimten.
  • Je krijgt 100% korting op de onroerende voorheffing gedurende een periode van 5 jaar.

 

 

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming doet ook jouw E-peil verder dalen. In al onze nieuwbouwwoningen voorzien we standaard ook: 

  • Een performante isolatie van muren, vloeren en daken om warmteverlies zoveel mogelijk te vermijden. 
  • Hoogrendementsbeglazing

 

Dit pakket maakt jouw nieuwe woning Bijna Energie Neutraal of kortweg BEN.